Skip to main content

Ligging en omgeving

Euregionale ligging

Buitenhof Boschmolenplas ligt in het dorpje Heel, nabij Roermond in Midden-Limburg. Een geliefd recreatiegebied omringd door de veelzijdige Maasplassen en omgeven door prachtige natuurgebieden. De afwisseling van uitgestrekte plassen, karakteristieke weidelandschappen, bossen en heidevelden maakt de omgeving van Buitenhof Boschmolenplas tot een fiets-, wandel- en vaargebied bij uitstek.

Op korte afstand vanaf het park ontdekt u een internationale mix van kunst, cultuur, natuur en avontuur. Met grote steden in Nederland, België en Duitsland binnen handbereik is Buitenhof Boschmolenplas de perfecte uitvalsbasis om deze inspirerende en bruisende regio te ontdekken.

LEES MEER
Afstanden vanaf het park naar:
  • Roermond – 17 km
  • Maastricht – 45 km
  • Eindhoven – 47 km
  • Aken (DE) – 65 km
  • Hasselt (BE) – 67 km
  • Düsseldorf (DE) – 71 km
  • Keulen (DE) – 104 km
  • Antwerpen (BE) – 127 km
  • Brussel (BE) – 141 km
Google Maps

Veelzijdig genieten

Actief of juist rustig aan, met een groot gezelschap of met z’n tweeën, Buitenhof Boschmolenplas is de perfecte uitvalsbasis om de veelzijdige omgeving te ontdekken.

Fietsen, wandelen en varen

De afwisseling van uitgestrekte plassen, karakteristieke weidelandschappen, bossen en heidevelden maakt de omgeving van Buitenhof Boschmolenplas tot een fiets-, wandel- en vaargebied bij uitstek.

Vanaf jachthaven Boschmolenplas heeft u toegang tot het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: de Midden-Limburgse Maasplassen. Het gebied bestaat uit 3000 hectare aan grote en kleine plassen, verbonden door de Maas.

Vissen & duiken

Buitenhof Boschmolenplas is direct gelegen aan natuurmeer Boschmolenplas. Gevoed door grondwater is het water van dit natuurmeer onvoorstelbaar helder en dus bij uitstek geschikt als multifunctionele recreatieplas. De Boschmolenplas is internationaal bekend vanwege de duik- en vismogelijkheden. Onder het wateroppervlak van de Boschmolenplas bevindt zich een zee van leven.

ONTDEK DE NATUUR

Ontdek de natuurrijke omgeving

Vanuit uw recreatiewoning wandelt u zo de natuur in. Het park is gelegen in een omgeving omringd door maar liefst zes grote natuurgebieden, waarvan twee Nationale Parken; De Groote Peel en De Meinweg. Elk natuurgebied is uniek en heeft een geheel eigen karakter. De Midden-Limburgse natuur is van een schilderachtige schoonheid en zeer geliefd als wandel- en fietsgebied.

DE MAGISCHE MAASPLASSEN

De magische Maasplassen

Het grootste aaneengesloten watersport recreatiegebied van Nederland is een afwisselend en natuurrijk gebied van kleine en middelgrote waterplassen met veel afmeermogelijkheden. Langs vele pittoreske dorpjes, gezellige stadskernen en prachtige natuurgebieden in Nederlands- en Belgisch-Limburg.

Werkelijk alle ingrediënten zijn aanwezig voor een magische dag op of aan het water. Varen of zeilen, zwemmen of pootjebaden, surfen, suppen, wake-boarden of gewoon in stilte genieten vanaf een van de vele terrasjes met uitzicht over het water.

TIPS & TRIPS

Tips & Trips

Buitenhof Boschmolenplas is de perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes. Cultureel, bourgondisch of sportief, citytrip of themapark … er is voor ieder wat wils.

Er zijn diverse gezellige dorpjes en bruisende steden, zoals het populaire witte stadje Thorn. Binnen een half uur bent u in bourgondisch Maastricht of kunt u heerlijk shoppen in Designer Outlet Roermond. Binnen een uur bent u in de bruisende metropool Düsseldorf en steden als Aken, Luik of Hasselt.

Beleef een onvergetelijke dag bij één van de vele Limburgse themaparken tijdens uw verblijf. Zo bent u binnen 35 minuten rijden in Toverland (Sevenum) en op steenworp afstand vindt u het grootste aquapark van Nederland: Funbeach (Panheel).